Nästan fyra veckor nu

-“Sov i ro, slumra sött”

De är nästan fyra veckor nu, de små juvelerna, guldklimparna, smågrisarna… Kärt barn har många namn. De ligger mig väldigt varmt om hjärtat, djuren. Hundarna är en så självklar del av det liv vi lever, av de val vi gjort. Att tillsammans med en hund få vara en dag i skogen är kanske ett av de bästa sätt som finns att tillbringa sin dag på.

De här två står mig lite extra nära måste jag säga. Det var på målsnöret att vi skulle hinna para Driva innan sjuårsstrecket. Av en massa olika anledningar så har löpet varit katastrofalt oregelbundet och otydligt de senaste åren så jag har flera gånger missat det, eller i vart fall upptäckt det när det varit för sent. Den här sista gången hade jag förberett allt sedan hösten -18 då hennes löp skulle komma våren -19. gjort upp med hanhund, tagit reda på, fixat och donat så att allt skulle vara “bara” att köra. Då dröjer hon med löpet… Vi parade henne i början av februari, hon fyllde sju i mitten på mars. Jo, så att det var på målsnöret riktigt.

En tik och en hane. De första som officiellt bär kennelnamnet Tjurstuppens.
Hanen var först, han ska heta Tjurstuppens Flaxx. Tiken som kom sedan ska heta Tjurstuppens Axxa viket också blir hennes tilltalsnamn. De blev bara två, men huvudsaken är att jag har fått en tronföljare efter min drottning Driva. Flaxx, eller Folke som han kommer att heta, kommer att få ett gott hem hos en familj strax norr om Gällö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.