När nu var nyss och sen är nu

  • MatsH 

Wow, var ska man börja? Som ni vet så är parningen av Driva det första som händer inom kenneln, det första av dignitet iallafall. Vi tänkte para Driva redan 2017 men av olika anledningar så blev det inget då. Sen föll det liksom undan. Ifjol fyllde hon sex år, och tankarna började komma igen. Vi hade ju bara ett år på oss innan hon fyllde sju och då är det för sent enligt reglerna att betäcka en tik som är oparad. Hon har löpt två gånger per år, ganska punktligt dessutom. Ända tills vårt nyaste tillskott kom, jämttiken Gorma… Hon är en stark individ, troligen född med en hög rang. Hon är bestämd, rent av tjurig, och har en vilja av stål. När hon kom igång med sin könsmognad började alla andra tikar tappa allt vad regelbundenhet hette. Det blev “torra” löp, det vill säga att det märktes nästan inte fysiskt att de löpte. Det blev korta löp, de kunde löpa tre, nästan fyra gånger per år… Alla utom Driva. Hon slutade löpa en period tror jag, och tankarna började gå. Det var såpass att jag funderade på att låna hem en hane bara för att påminna henne om hennes tikroll, eller att hon skulle få vara på “dagis” hos någon hanhund.

Vid det här laget hade jag och Joel redan kommit överens om att para hundarna. Allt det praktiska var redan klart, det var bara Driva vi väntade på. Men vad ska man göra, ingen dressyrkurs i världen kan få en tik att löpa på kommando. Tror jag. Hur som, till sist började jag se vaga tecken på att det var något på gång. Och visst var det på gång. I januari, hon fyller sju i mars…

Nu sitter jag här och försöker förbereda mig på att parningen nyss är genomförd samtidigt som över halva dräktighetstiden har gått, och valpningen som är så långt borta eftersom hon nyss är parad är bara lite mer än tre veckor bort… Tid och verklighet sitter på olika tåg, i olika hastighet på väg mot olika mål. Men spännande är det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.